11 Σεπ 2010

Baiasa-gossip!!!


  •  Γεφύρι της Άρτας, αλλά από την ανάποδη,  έχει γίνει το κτίριο στο χωριό με το περιβόητο WC του. Την μέρα το γκρεμίζουν το βράδυ ξαναχτίζεται.
  • Για να δούμε ποιος κόκορας θα θυσιαστεί τελικά. Στην αρχή μας είπαν για τον μελαχρινό. Μετά αποφάσισαν γι' αυτόν από το ψηλό πατάρι. Και εκεί που ήταν να του πάρουν το κεφάλι η Θεά Θέμις το γύρισε πάλι.    .... Ίδωμεν.
  •  Υπάρχει βεβαίως και η πιθανότητα να μη γίνει τίποτα γιατί αν πάρει τελικά  καμιά κότα την εξουσία στο καινούριο κοτέτσι του Καλλικράτη θα ακουστεί το περίφημο ..... κοκοκο.
  • Εμείς πάντως προτείνουμε το κτίριο να χαρακτηριστεί διατηρητέο βάσει του νόμου 3028/2002.  Όχι βεβαίως λόγω της αρχιτεκτονικής, αλλά λόγω της κοινωνικής και πολιτιστικής του σημασίας. Και μη μου πείτε ότι δεν αντιπροσωπεύει πλήρως τον πολιτισμό μας;;;;;

  • Μιας και είπαμε για πολιτισμό. Τι γίνεται με τον πολιτιστικό μας σύλλογο; Μάθαμε ότι το κτίριο το επισκευάζουν. Θα φαίνεται πολύ ωραίο απ' έξω. Από μέσα όμως;;;; Μήπως θα έπρεπε να γίνουν μερικές σοβαρές αλλαγές και εκεί;
  • Και για να σας προλάβουμε δεν εννοούμε πρόσωπα.  Μακριά από μας αυτά. Εννοούμε αλλαγή στόχων και καλύτερης προσέγγισης των νέων. Οι καιροί αλλάζουν. Άλλο η Βοβούσα πριν 20 χρόνια και άλλο σήμερα. Μήπως πρέπει να ξεκολλήσουμε από κάποια στερεότυπα;  Όπως λέει και ο συγγραφέας Αντώνης Μανιάτης: Η παράδοση προϋποθέτει μεταβίβαση από γενεά σε γενεά, στο πέρασμα του χρόνου, και γι’ αυτό καμία κοινωνία δεν χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως παραδοσιακή για τα στοιχεία που εκείνη δημιουργεί.

  • Πολλές προεκλογικές ζυμώσεις  γίνονται τελευταία στο χωριό μας. Πολλά ονόματα ακούγονται. Πάει το τσίπουρο στα καφενεία γόνα. Για τσιγάρο δεν μαρτυράμε. Γυναίκες έκπληξη ακούμε. Οι άντρες είναι πάνω κάτω οι συνηθισμένοι.  Εμείς όμως ονόματα μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις δεν λέμε γιατί θα πέσουν μέχρι τότε οι κωλοτούμπες σύννεφο. Ας εκτεθούν αυτοί που θα τις κάνουν, όχι εμείς.
 
  • Τόσες ζυμώσεις που γίνονται στα καφενεία που η μυρωδιά έφτασε μέχρι τα Γιάννενα και έστειλαν το υγειονομικό. Τι είδαν και τι κατέγραψαν δεν το μάθαμε. Πάντως πέρασαν απ΄ όλα τα καταστήματα και όχι μόνο από το "ερωτογενές" σημείο.

  • Έρωτες!!!!!! Αρκετά "θερμό" αποδείχτηκε το καλοκαίρι αυτό. Καινούρια πρόσωπα εμφανίστηκαν, αρραβώνες και γάμοι έγιναν, αλλά και "μικροί" και "μεγάλοι" έρωτες εκκολάφτηκαν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Βοβούσα βγήκε ως ένας από τους καλύτερους προορισμένους για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!!!!  Πάντα τέτοια.

Λικουρίτσιουλ