3 Μαΐ 2011

Οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπόχρεοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και κανονικά η προθεσμία τους έληγε σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη δήλωση ως τις 17 Μαΐου.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.gsis.gr/

Με ΑΦΜ 1 μέχρι τις 17 Μαΐου 2001
Με ΑΦΜ 2 μέχρι τις 18 Μαΐου 2001
Με ΑΦΜ 3 μέχρι τις 19 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 4 μέχρι τις 20 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 5 μέχρι τις 23 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 6 μέχρι τις 24 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 7 μέχρι τις 25 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 8 μέχρι τις 26 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 9 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 10 ή 20 ή 30 ή 40 ή 50 μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 και
Με ΑΦΜ 60 ή 70 ή 80 ή 90 ή 00 μέχρι τις 31 Μαΐου 2011.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν την δήλωση τους στην ΔΟΥ ή θα την αποστείλουν ταχυδρομικά υποχρεούνται να προσκομίσουν και τον φάκελο με τις αποδείξεις δαπανών.

Όσοι επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής υποχρεούνται να κρατήσουν το φάκελο στο σπίτι τους για τον επιδείξουν στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου.

Για ατομικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες - και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια -, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.

Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.

Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

Επίσης προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά αποδείξεων δαπανών που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, διαπράττεται αξιόποινη πράξη στις οποίες θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.

http://www.skai.gr

Οδοιπορικό στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου (18-24/7)

Το καταφυγιο 'βαλια καλντα' θα διοργανωσει ενα οδoiπορικο στα μαγευτικα και παρθενα τοπια του Εθνικου Παρκου Βορειας Πινδου και ειδικοτερα γυρω απο τον Δρυμο της ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ... Διαρκεια εξορμησης περιπου 7 ημερες....
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ΄' 1 ΗΜΕΡΑ αφιξη στο καταφυγιο μεχρι το μεσημερι και τακτοποιηση στους χωρους διαμονης.Στην συνεχεια θα γινει ενημερωσει για το προγραμμα που θα ακολουθησουμε τις επομενες ημερες.Το απογευμα επισκεψη στο Περιπτερο Ενημερωσεις του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ στο χωριο της βοβουσας οπου θα μαθουμε για την χλωριδα και την πανιδα της περιοχης.. επιστροφη στο καταφυγιο και φαγητο.2ΗΜΕΡΑ.Πρωινο. Σημερα ξεκιναμε το trekking μας.θα κανουμε μια απο της ομορφοτερες διαδρομες της περιοχης που ειναι τμημα του διεθνες μονοπατιου Ε6 και διασχιζει το Δρυμο της βαλια καλντα. θα κανουμε καθαρισμο και σημανση μερος του μονοπατιου,καθως και μπανιο στους καταρακτες του Αρκουδορεματος.Συνεχιζουμε την πορεια μας μεχρι το χωρο οπου θα κατασκυνωσουμε και θα γευματησουμε..Ωρες πορειας μαζι με της στασεις περιπου 6.30.. .3 ΗΜΕΡΑΠρωινο.θα ανεβουμε προς την κορυφη Φλεγκα στα 2159μ καθως και στης αλπικες λιμνες στα 2000μ.Επιστροφη και καταβαση στο Αρκουδορεμα οπου θα μας περιμενουν τα αυτοκινητα.Ωρες πορεις 6. Στη συνεχεια θα επισκευτουμε το χωριο Περιβολι.Επιστροφη στο καταφυγιο το απογευμα.Βραδυνο φαγητο .4 ΗΜΕΡΑ Πρωινο.Σημερα θα μετακινηθουμεμε τα αυτοκινητα για να επισκευτουμε τον Γυφτοκαμπο και να δουμε το υπαιθριο μουσειο των Σαρακατσανων.Συνεχιζουμε για το Ηλιοχωρι και τους καταρακτες του για να κανουμε μπανιο,και μετα για φαγητο στην ομορφη πλατεια της Λαιστας με θεα της κορυφες της Τυμφης.Αργα το απογευμα επιστροφη στο καταφυγιο.5 ΗΜΕΡΑ. Πρωινο. Στη συνεχεια θα μεταβουμε με τα αυτοκινητα μεχρι το χωριο Φλαμπουραρι οπου θα ξεκινησει η αναβαση μας για την κορυφη Τσουκα Ροσα σε υψομ 1978μ οπου η θεα προς την τεχνιτη λιμνη Μετσοβου ειναι εντυπωσιακη.Καταβαση απο το μονοπατι Ρ4 μεχρι των Αωο οπου συνανταμε το μονοπατι Ρ5 στα δυτικα ορια του δρυμου .Η διαδρομη ειναι μεσα σε δασος απο οξιες και πευκα και θα τερματισουμε στο καταφυγιο.Ωρες πορειας με στασεις περιπου 7. βραδυνο φαγητο ..6 ΗΜΕΡΑ.Πρωινο. Τελευταια μερα σημερα θα ανεβουμε στο Αυγο υψομ 2177μ που βρισκετε πανω απο το χωριο της βοβουσας.Η διαδρομη ξεκιναει μεσα απο πευκοδασος και στην συνεχεια σε αλπικο .Η θεα απο την κορυφη εντυπωσιακη.Ωρες πορειας 6.30.Το μεσημερι επιστροφη στο καταφυγιο.Μπανιο στο ποταμι και ξεκουραση.Το βραδυ αποχερετηστηριο μπαρμπεκιου στο χωρο του καταφυγιου...7 ΗΜΕΡΑ.Πρωινο και ετοιμασια αναχωρησης.Τελος εξορμησης.
..
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 240 ευρω. Και περιελαμβανει . 5 δυιανυκτερευσεις στο καταφυγιο.6 πρωινα 6 γευματα.Της μεταφορες σας σε ολη την διαρκεια της εξορμησης με τετρακινητα αυτοκινητα καθως και εμπειρους συνοδους βουνου [3 ατομα].Αναψηκτικα και καφεδες κατα την περιγηση μας στα γυρω χωρια.
Υ.Γ.Θα κανουμε μια διανυκτερευση στην βαλια καλντα με σκηνες [οποιος δεν εχει να μας το ανακοινωσει] οποτε θα χρειαστητε υπνοσακο και καριματ.
.Υ.Γ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥς ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥς ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ,ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50 ευρω ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΙΒΑΝ GR 35001107940000079460570983 ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ [στο ονομα ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΑΛΙΚΗΣ]..ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΣΤΟ email.steltsia@gmail.com η ΣΤΟ ΤΗΛ.6977307502 . ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΑΛΙΚΗς ΥΠΕΥΘΗΝΟς ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ.


Το διαβάσαμε στο Facebook