3 Ιουλ 2011

... και στο Χαλάνδρι χορεύουν Βοβουσιώτικα!!!

Στο Ν. Ηράκλειο χορεύουν Βοβουσιώτικα


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τελική εκδήλωση του χορευτικού ομίλου «Ειρήνη», που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στον Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο γήπεδο Πρασίνου Λόφου, την Κυριακή 19 Ιουνίου, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής. Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου για το θέμα, αναφέρονται τα εξής:

Κέφι και ενθουσιασμός
«Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής ο χορευτικός όμιλος Ειρήνη πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Ιουνίου την τελική του εκδήλωση στο Γήπεδο Πρασίνου Λόφου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το γήπεδο και συμμετείχε ενεργά, με κέφι και ενθουσιασμό.
Στα περισσότερα μέρη του χορού το κοινό κρατούσε το ρυθμό με παλαμάκια και ενθάρρυνε τους χορευτές με θερμές επευφημίες.
Ενθουσιώδεις αντιδράσεις προκάλεσε ο χορός της σκούπας από τη Λέρο και το Μο τα χουλιέρε (χορός με τα κουτάλια) από την Καπαδοκία. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία είχε ο Βασίλης Καρφής. Οι χορευτές φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από τα βεστιάρια του χορευτικού ομίλου Ειρήνη, της ομάδας Ελληνικού Λαϊκού Χορού του Δήμου Καλλιθέας, των κ.κ. Κατερίνας Βαλβή και Νίκης Αγιασμάντζη, καθώς και του σωματείου Προκοπιαίων “Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος”.
Την εκδήλωση με τον τίτλο “Αραδιαστείτε στο χορό…” που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, παρακολούθησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, που στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την αξία της δράσης του ομίλου στην διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αντιπροσωπεία του ομίλου Ειρήνη θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβρη στην Γερμανική αδελφοποιημένη πόλη του Muehldorf.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς Γιάννης Κεσκινίδης και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ηλίας Μοσχονάς.
Επίσης, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πασχάλης Γονατάς, ο πρόεδρος της ΚΕΑΠΠΗΑ Στέφανος Λεζγής, ο πρόεδρος της Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργος Οικονομίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία 94fm” Γρηγόρης Παπαδάτος και η αντιπρόεδρος κοινωνικής πρόνοιας της Βαρβάρα Τζιατζιά.
Τέλος, το “παρών” έδωσαν ακόμα οι επικεφαλής των συνδυασμών ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Νώντας Σπυρόπουλος και Νίκος Μπάμπαλος αντίστοιχα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Περικλής Περδικάρης, Μαίρη Ζούνη και Μαριάννα Ζούρου.
Μικροί και μεγάλοι χορευτές “αραδιαστήκαν” στο χορό και παρουσίασαν χορούς από τη Λέρο, τη Βοβούσα της Ηπείρου, τον Πόντο, τη Μ. Ασία, το Φλάμπουρο Σερρών, τη Σαμοθράκη, τη Τζιά, την Κύθνο, την Καπαδοκία, τη Μακρά Γέφυρα Θράκης αλλά και την Ανατολική Ρωμυλία».

Κουκουρούντζος, Βοβούσα Ιωαννίνων

"Η εκκίνηση έγινε από το καταφύγιο 'Βάλια Κάλντα' στις 14/02/2011 και αφού προσπεράσαμε την κορυφή 'Καράμπαμπα' (1614μ) φτάσαμε στην κορυφή μ..."