27 Αυγ 2014

Την Κυριακή το "Protect Aoos ΜΤΒ Ultra 2014"

 

 Σας γνωστοποιούμε τη διοργάνωση, για δεύτερη χρονιά, αγώνα ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, (mountain bike marathon,point to point), στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βωβούσα, την Κυριακή 31/08/2014 με την ονομασία «Protect Aoos ΜΤΒ Ultra».
Στόχοι μας είναι:
Η διατήρηση του περιβάλλοντος της περιοχής και η προαγωγή δραστηριοτήτων όπως ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η ποδηλασία. Η μετεξέλιξη της περιοχής, σε τόπο προετοιμασίας ποδηλατών βουνού, που θα ωφελήσει τους αθλητές, θα ευεργετήσει και θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία.
Η διαδρομή διέρχεται εντός των ορίων και ενίοτε και των οικισμών, των κάτωθι κοινοτήτων: Βωβούσα, Λάιστα, Ηλιοχώρι, Βρυσοχώρι, Γυφτόκαμπος, Μακρίνο, Καστανώνας, Δόλιανη, Γρεβενήτι, Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, βρίσκεται συνεχώς εντός δάσους, (κυρίως μαύρης πεύκης, οξιάς, ελάτης), καλύπτει υψομετρική διαφορά περίπου 3.600m ανάβασης και είναι συνολικά 120 km.. Συνολικά μαζί με την προεκκίνηση τα ασφάλτινα χιλιόμετρα ανέρχονται σε 12 καλύπτοντας το 10% της συνολικής απόστασης.Στα δύο άκρα της διαδρομής Βωβούσα και Γρεβενήτι θα λειτουργήσουν Ιατρεία από το Σάββατο το πρωί έως και την Κυριακή το βράδυ, με δυνατότητα όχι μόνο πρώτων βοηθειών, αλλά και συντηρητικής αποκατάστασης καταγμάτων, συρραφής θλαστικών τραυμάτων, χορήγησης ενδοφλέβιων υγρών κ.λ.π.
Η διοργάνωση θα καλύπτεται από 5 Ιατρούς, (2 στα ιατρεία και 3 στη διαδρομή) και από 2 συνεργεία τεχνικής υποστήριξης, (1 στην αφετηρία και 1 στη Δόλιανη, (71ο χιλιόμετρο). Υπολογίζεται να καλύπτονται από εθελοντές 10-12 σημεία ελέγχου και τροφοδοσίας με δυνατότητα παροχής και πρώτων βοηθειών.
Σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει έλεγχος της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες της περιοχής.
O αγώνας τουλάχιστον την πρώτη χρονιά θα είναι ανοιχτού, (open), χαρακτήρα αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής και διεθνούς Ομοσπονδίας.
Σύντομα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο σαφείς πληροφορίες, για τη δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή από Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αθήνα, Πάτρα, με προτεινόμενους δρόμους, χιλιομετρικές αποστάσεις, διάρκεια διαδρομής. Το χωριό Βωβούσα του Ανατολικού Ζαγορίου έχει δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 120 ατόμων σε ξενώνες, διαθέτει επίσης εξαίρετο χώρο για freecamp, δίπλα στον ποταμό Αώο. Δυνατότητα φιλοξενίας υπάρχει και σε όμορους οικισμούς. Σύντομα θα έχετε στη διάθεσή σας τιμές, με εκπτωτικές προσφορές για αθλητές και συνοδούς για τρεις τουλάχιστον διανυκτερεύσεις, (Παρασκευή 29/08 Σάββατο 30/08, Κυριακή 31/08/2014), φωτογραφίες της περιοχής και της αγωνιστικής διαδρομής. Επίσης θα δοθούν οι αποστάσεις της αφετηρίας, (Βωβούσα), από όμορους οικισμούς φιλοξενίας ως και η διάρκεια πρόσβασης σ’ αυτήν. Η διοργάνωση σε περιπτώσεις που θα κριθεί απαραίτητο, θα αναλάβει και τη μεταφορά των ποδηλάτων ή και αθλητών από γειτνιάζουσες περιοχές διαμονής. Το απόγευμα της προηγούμενης του αγώνα ημέρας, (30/08) οι διοργανωτές και φορείς της περιοχής αναλαμβάνουν τη σίτιση των αθλητών.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχετε σύντομα Διαδικτυακά (www.aoosmtbultra.gr).

Η συμμετοχή στον αγώνα συνδράμει στην προσπάθεια διάσωσης του ζωοδότη ποταμού ΑΩΟΥ και του Πάρκου Βίκου- Αώου και θα μας τιμούσε ιδιαίτερα!

Απαραίτητη είναι πρόσφατη ιατρική βεβαίωση, (6 μήνες από την ημέρα του αγώνα), ή επικυρωμένο δελτίο εθνικής, (ελληνικής ή άλλης), ομοσπονδίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.